Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Engelse stijlen

Bij de volgende foto’s zijn de plafonds voorzien van koof en perklijsten. De wanden hebben een gewaagde maar warm uitstralende kleur en zijn allen geheel glad gestukadoord om alles in het geheel een strak uiterlijk te geven. Door deze tinten te gebruiken is het algemene schilderwerk voorzien van lichte tinten gecombineerd met bv een marmerlook in de lambrizering te schilderen. Met deze accenten krijgt alles een mooi en goed gecombineerd uiterlijk dat warmte en rust uitstraalt.

Ook is het mogelijk om figuren of zelfs omlijstingen te schilderen op bestaande vloeren. De keuken die op de foto’s te zien is, is behangen met een kwalitatief zeer goed en sterk papier uiteraard in een Engelse kleurschakeling en het normale schilderwerk afgezet met een hoogwaardige hoogglanslak in een lichte combinerende tint.

In de gang partij-entreehal is een lambrizering geschilderd met een transparante laklaag over de bestaande muurverf om zo het behoud en tevens een vuilafstotende en beschermende laag te creëren. Ook hier is het algemene schilderwerk voorzien van een lichte hoogglans tint.

Bij de slaapkamer is in stijl de Engelse vlag op de muur geschilderd om zo de warmte en sfeer weer in te brengen die deze stijl met zich meebrengt. De trappenhal is in een zeer warme maar donkere uitstraling geschilderd. Het onderste gedeelte van de geschilderde lambrizering is met een bepaalde techniek geschilderd ,en zo een effect geeft van gelooid leder. Het bovenste gedeelte is eerst 5 maal getext en daarna voorzien van een laag patina om zo het autenthieke in de wand te verkrijgen. De combinatie met de zwarte trap is gewaagd maar duid aan dat dit een kwestie van durven is. Uiteraard is de vloer weer geschilderd maar nu met een dambord motief.